Vitå IP
26 maj 2023
19:30

Referat: Vitå BK - Ohtana/Pajala FF

Ohtana/Pajala vinner borta mot Vitå med 3-0 (1-0) OPFF inleder bra och redan efter en minut kommer Petri Ritatörmä fram på vänsterkanten och skjuter ett skott som går i ribban. Övertaget håller dock bara i ca 10 minuter och sedan blir resten av halvleken dålig spelmässigt. Vitå skapar sin enda chans när man får skottläge inne i straffområdet men bollen går rejält utanför. OPFF har en bra målchans när Johannes Pekkari kommer förbi backlinjen men avslutet blir för svagt och målvakten räddar. I halvlekens sista minut hittar Danne Mäki fram med en boll till en fri Petri Ritatörmä som bredsidar in bollen till 1-0, vilket också blir paussiffrorna i en svag första halvlek från båda lagen.

Andra halvlek blir lyckosam för OP när man i den 49:e minuten kommer fram i Vitås straffområde, Petri skjuter ett bra skott som målvakten räddar och på returen är Joel Hiltunen framme och sätter in 2-0. Två minuter senare hittar Petri fram med en fin djupledsboll till Melvin Rosén vars inspel når John Kalla som styr in bollen förbi en maktlös målvakt till 3-0. Efter dom två snabba målen kontrollerar OPFF matchen och kan enkelt säkra tre poäng. Vitå har ingen riktig målchans på hela matchen. OP har ytterligare några bra anfall dock utan att få till riktigt farliga målchanser utan 3-0 blir slutresultatet.

Sett över 90 minuter är segern rättvis. I ett starkt försvar går plusset till Melvin Rosén. På mittfältet var det jämna insatser där Nisse Kenttä får det extra plusset. Offensivt var Petri Ritatörmä delaktig i alla tre målen och var matchens bäste spelare.
I Vitå går plussen till försvarets Viktor Hammar, mittfältaren Fredrik Molander samt forwarden Augistino Madeje.
Domaren Anton Backelind dömde bra men sex gula kort i en relativt snäll match är för mycket.

Hörnor: 1-2, Gula kort: 3-3, Avslut på mål: 2-8